بهترین دکتر قرار دادن آی یو دی در قم
آی یو دی یکی از موثرترین روش های پیشگیری از بارداری است که شانس موفقیت آن 99 درصد است. انواع IUD ها شامل مدل های هورمونی و مسی است. در هر دو نوع از ورود اسپرم به رحم، انتقال آن به لوله فالوپ، لقاح و در نهایت لانه گزینی جنین جلوگیری می شود.
دستگاه IUD به شکل حرف T انگلیسی است و باید توسط پزشک در داخل حفره رحم قرار داده و خارج شود. همه انواع آی یو دی می توانند از بارداری برای حدود 3 تا 10 سال بدون نیاز به تعویض جلوگیری کنند. علاوه بر این، IUD یک روش ایمن در نظر گرفته می شود. اما در برخی موارد منجر به عوارضی مانند خونریزی شدید، سردرد، آکنه، افسردگی و غیره می شود.
خانم حوری سادات متفکریان بهترین دکتر قرار دادن آی یو دی در قم است. برای گرفتن نوبت به مرکز مامایی ماما میلاد مراجعه کنید. یکی از مزایای این مرکز گرفتن نوبت به صورت آنلاین است.
آی یو دی چیست؟
IUD یا دستگاه داخل رحمی یک وسیله پیشگیری از بارداری است که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) تایید شده و توسط بسیاری از زنان استفاده می شود. IUD می تواند از بارداری به مدت 2 تا 10 سال جلوگیری کند و یک روش طولانی مدت و برگشت پذیر در نظر گرفته می شود.
در واقع دستگاه داخل رحمی یکی از موثرترین روش های پیشگیری از بارداری است که نیازی به جراحی ندارد. علاوه بر این، اگر قصد بارداری دارید، می توانید با مشورت پزشک دستگاه داخل رحمی را خارج کنید.
لازم به ذکر است که IUD از انتقال عفونت های مقاربتی جلوگیری نمی کند. بنابراین، برای جلوگیری از بارداری و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی، بهتر است از کاندوم همراه با IUD استفاده کنید.
آی یو دی چگونه از بارداری جلوگیری می کند؟
آی یو دی در داخل حفره رحم قرار می گیرد و با غلیظ شدن مخاط دهانه رحم، محیط را برای اسپرم و ورود آن نامناسب می کند. ضمناً در صورت لقاح از لانه گزینی تخمک بارور شده جلوگیری می کند و در نتیجه بارداری اتفاق نمی افتد.
به عبارت دیگر، سیستم ایمنی بدن انواع IUD ها را به عنوان مهاجم شناسایی می کند و به آنها پاسخ می دهد. این پاسخ ایمنی باعث التهاب رحم می شود و محیط را برای انتقال اسپرم به لوله فالوپ نامناسب می کند. بنابراین، اسپرم نمی تواند به لوله فالوپ برسد و تخمک را بارور کند.
اگر برای انجام تست پاپ اسمیر به دنبال بهترین دکتر پاپ اسمیر در قم هستید خانم حوری سادات متفکریان این آزمایش را با تخصص و تجربه بالا برای شما عزیزان انجام میدهد.
ساختار آی یو دی چیست؟
ساختار آی یو دی به شکل حرف T در انگلیسی است و از نوعی پلاستیک به نام پلی اتیلن ساخته شده است. در انتهای دستگاه IUD یک سیم بلند وجود دارد که پس از قرار دادن توسط آن کنترل می شود.
خود فرد می تواند وضعیت آی یو دی را کنترل کند. برای این کار ابتدا باید دست های خود را بشویید و ضد عفونی کنید. سپس باید بتوانید با وارد کردن انگشت خود به داخل واژن، رشته را حس کنید تا بدانید آی یو دی در جای خود قرار دارد یا خیر.
آی یو دی برای چه کسانی مناسب است؟
آی یو دی برای اکثر زنان در سنین مختلف مناسب است. به طور کلی حدود 23 درصد از زنان برای جلوگیری از بارداری از آی یو دی استفاده می کنند. با این حال، IUD به ویژه برای افرادی که زایمان کرده اند و بچه دار شده اند یا حداقل یک بار بارداری داشته اند توصیه می شود. زیرا می تواند باعث عفونت یا مشکلات بعدی در بارداری شود.
علاوه بر این، اگر یکی از موارد زیر در مورد شما صدق می کند، نباید از IUD استفاده کنید:
اگر باردار هستید
اگر عفونت مقاربتی دارید یا در معرض آن هستید.
اگر سرطان دهانه رحم دارید
اگر خونریزی غیر طبیعی واژینال دارید.
اگر به مس حساسیت دارید یا به بیماری ویلسون (یک اختلال ژنتیکی که باعث تجمع مس در بدن می شود) دارید، نباید از IUD مسی استفاده کنید.
اگر خونریزی شدید قاعدگی، کمبود آهن یا اندومتریوز دارید، نباید از IUD مسی استفاده کنید.
اگر بیماری کبد یا سرطان سینه دارید، نباید از IUD هورمونی استفاده کنید.
اگر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستید، نباید از IUD هورمونی استفاده کنید.
آزمایشات قبل از گذاشتن IUD چیست؟
قبل از گذاشتن IUD بهتر است معاینه وپاپ اسمیر انجام شود. اگر عفونت لگن و بیماری های مقاربتی دارید، ابتدا باید درمان را انجام دهید و سپس IUD را وارد کنید.
قبل از قرار دادن IUD، با پزشک خود در مورد مراحل و درد ناشی از آن صحبت کنید. برخی از زنان در هنگام گذاشتن IUD سوزش، درد متوسط ??تا شدید شکم، گرفتگی و فشار را تجربه می کنند. همچنین ممکن است حالت تهوع، تعریق و سرگیجه را تجربه کنید.
این عوارض جانبی IUD پس از چند ساعت تا چند روز کاهش می یابد. پزشک ممکن است قبل از قرار دادن دستگاه، مسکن و آرام بخش تجویز کند.
چگونه دستگاه IUD را وارد کنیم؟
برای قرار دادن آی یو دی می توانید به پزشک یا ماما مراجعه کنید. هنگام گذاشتن آی یو دی، بهتر است فرد به پشت روی تخت زنان دراز بکشد و در وضعیت معاینه باشد. پس از تنظیم موقعیت رحم با ابزار مخصوص، پزشک یا ماما رحم را با هیسترومتر اندازه گیری می کند و اندازه آن را روی لوله IUD ثبت می کند. سپس IUD داخل رحم قرار می گیرد. قبل از ورود به IUD بازوهای آن به سمت داخل خم شده و پس از قرار گرفتن در داخل رحم آزاد می شود.
پزشک ممکن است برای کاهش درد و تحریک به شما یک ماده بی حس کننده در اطراف دهانه رحم تزریق کند. شدت دردی که ممکن است احساس کنید به عوامل زیر بستگی دارد:
تحمل درد
طول دهانه رحم
داشتن زایمان طبیعی
مراقبت های بعد از گذاشتن IUD چیست؟
بهتر است از روز دوم تا پنجم پریود از آی یو دی استفاده کنید. پس از پایان دوره، باید به پزشک یا ماما مراجعه کنید که آن را برای معاینه قرار داده است. به طور معمول، پس از قرار دادن IUD، باید سونوگرافی انجام شود تا پزشک مطمئن شود که IUD در محل اصلی خود در حفره رحم قرار گرفته است.
پس از پایان قاعدگی و اولین معاینه باید به ترتیب پس از یک ماه، سه ماه و یک سال برای معاینات بیشتر با پزشک مشورت کرد. برخی از خانم ها آی یو دی را حتی پس از تاریخ انقضای آن در رحم نگه می دارند که اشتباه است. در واقع باید بعد از اتمام تاریخ انقضا IUD را بردارید و در صورت تمایل بلافاصله IUD دیگری را همزمان وارد کنید.
انواع آی یو دی چیست؟
دو نوع وجود دارد: آی یو دی های هورمونی و آی یو دی های مسی. هر دو نوع دارای قاب پلاستیکی به شکل حرف T انگلیسی هستند و در انتهای آن یک سیم مخصوص تعبیه شده است. در ادامه انواع آی یو دی و روش های پیشگیری از بارداری آنها را به تفصیل بررسی خواهیم کرد:
1. آی یو دی هورمونی
همانطور که از نام آن پیداست، این نوع آی یو دی با ترشح هورمون ها از بارداری جلوگیری می کند. هورمون ترشح شده توسط این نوع IUD پروژسترون است. به همین دلیل، این مدل به نام IUD پروژسترون نیز شناخته می شود.
هورمون پروژسترون باعث ایجاد مخاط غلیظ در دهانه رحم می شود. بنابراین از ورود اسپرم به رحم جلوگیری می کند و یا نفوذ آنها را دشوارتر می کند. علاوه بر این، حتی اگر لقاح رخ دهد و تخمک تشکیل شود، از لانه گزینی آن در دیواره رحم جلوگیری می کند.
پروژسترون همچنین محیط داخل رحم را برای اسپرم نامناسب می کند و در نتیجه از نفوذ اسپرم به تخمک جلوگیری می کند. پروژسترون همچنین تخمک گذاری را مختل می کند. در این حالت تخمکی برای بارور شدن اسپرم وجود ندارد.
لازم به ذکر است که آی یو دی پروژسترون میزان خونریزی را کاهش می دهد و همچنین می تواند درد ناشی از آندومتریوز و میزان دیسمنوره را کاهش دهد. آی یو دی های پروژسترون همچنین برای خونریزی های شدید و دوره های طولانی مدت مفید است.
انواع آی یو دی پروژسترون
بهتر است بدانید که انواع مختلف IUD های هورمونی سطوح مختلف پروژسترون را با سرعت های متفاوتی آزاد می کنند. به عنوان مثال، Mirena بیشتر از Skyla پروژسترون ترشح می کند. علاوه بر این، مدت اثر میرنا تقریباً 6 تا 7 سال است. اگر آی یو دی Skyla حدود 3 سال از بارداری جلوگیری کند.
2. آی یو دی مسی
آی یو دی مسی دارای بازوهای مسی است و با آزادسازی مس از لقاح و جایگزینی تخمک جلوگیری می کند. در واقع این نوع IUD پاسخ ایمنی بدن را تشدید می کند و در نتیجه پوشش داخلی رحم بیشتر ملتهب می شود.
مزایای آی یو دی چیست؟
آی یو دی می تواند تا 99 درصد از بارداری جلوگیری کند، بنابراین یکی از موثرترین روش های پیشگیری محسوب می شود. علاوه بر این، دستگاه IUD دارای مزایای زیر است:
عوارض جانبی IUD کمتر از داروهای ضد بارداری است.
در هر زمان می توانید آن را پس بگیرید.
انواع آی یو دی می توانند 5 تا 8 سال و حتی 10 سال در رحم باقی بمانند و از بارداری جلوگیری کنند.
آنها مقرون به صرفه هستند و ماندگاری طولانی دارند.
این یک روش برگشت پذیر است و به باروری آسیبی نمی رساند.
یک روش پیشگیری از بارداری در دسترس است و نیازی به تنظیم ندارد.
IUD، به ویژه نوع پروژسترون آن، روشی مناسب برای مادران شیرده است.
IUD هورمونی می تواند درد قاعدگی، خونریزی شدید و درد مربوط به اندومتریوز را کاهش دهد.
عوارض آی یو دی چیست؟
همانطور که دیدیم، عوارض اولیه IUD در عرض چند ساعت تا چند روز پس از قرار دادن کاهش می یابد. یکی دیگر از عوارض شایع IUD لکه بینی است که پس از 3 تا 6 ماه متوقف می شود. سایر عوارض جانبی IUD مسی پروژسترون عبارتند از:
عوارض IUD مسی
درد شدید در دوره قاعدگی
خونریزی بین پریود یا لکه بینی
خونریزی شدید قاعدگی
کم خونی
عفونت ها
درد زیر قلب و کمر درد
تغییرات در ترشحات واژن
عوارض IUD پروژسترون
افسردگی
آکنه
افزایش وزن
خونریزی شدید در دوره قاعدگی
سردرد
آیا آی یو دی باعث چسبندگی رحم می شود؟
توجه داشته باشید که همه این عوارض فقط در یک فرد رخ نمی دهد و گاهی ممکن است هیچ یک از آنها را تجربه نکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید تمام سوالات و نگرانی های خود را از پزشکان ماما میلاد بپرسید.
خطرات آی یو دی چیست؟
IUD یک روش ایمن و موثر پیشگیری از بارداری در نظر گرفته می شود. با این حال، در برخی موارد نادر، می تواند خطرات زیر را برای فرد ایجاد کند:
عفونت
هنگامی که IUD وارد می شود، باکتری می تواند وارد بدن شما شود و احتمالاً منجر به عفونت شود. در این صورت تا 20 روز پس از قرار دادن دستگاه IUD احتمال عفونت وجود دارد.
برداشتن IUD
این امکان وجود دارد که IUD به خصوص در چند ماه اول پس از گذاشتن (معمولاً در دوره قاعدگی) خارج شود.
سوراخ شدن دیواره رحم
احتمال سوراخ شدن دیواره رحم در هنگام گذاشتن IUD وجود دارد.
سقط جنین
احتمال بارداری با IUD بسیار کم است. اما اگر حاملگی اتفاق بیفتد، احتمال سقط جنین با IUD بسیار زیاد است.
چه زمانی باید به دکتر مراجعه کرد؟
همانطور که اشاره کردیم، IUD معمولاً عوارض جدی ایجاد نمی کند. با این حال، اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، با پزشک خود مشورت کنید:
اگر رشته متصل به IUD کوتاهتر یا بلندتر از حد معمول به نظر برسد.
اگر احساس می کنید آی یو دی جابجا شده یا جابجا شده است.
اگر درد و گرفتگی شدید در شکم یا پایین شکم خود احساس می کنید.
اگر خونریزی شدید واژن دارید.
اگر رابطه جنسی دردناکی دارید.
اگر در حین یا بعد از رابطه جنسی خونریزی دارید.
اگر تغییری در ترشحات واژن خود دارید.
اگر تب، لرز و مشکلات تنفسی دارید.
اگر مشکوک به بارداری هستید.
کلام آخر
آی یو دی یکی از رایج ترین روش های پیشگیری از بارداری است که در دو نوع پروژسترون و مسی تولید می شود. آی یو دی با اختلال در تخمک گذاری، جلوگیری از ورود اسپرم، جلوگیری از لقاح اسپرم با تخمک و در نهایت جلوگیری از کاشت تخمک از بارداری جلوگیری می کند.
علائمی مانند درد شکم و لگن، افزایش خونریزی در طی و بین قاعدگی، سردرد، افزایش وزن و حتی افسردگی در برخی موارد از عوارض این روش است. IUD یک روش مناسب و قابل اعتماد برای پیشگیری از بارداری است که تا 99? با موفقیت کار می کند. علاوه بر این، این روش برای زنان شیرده و افرادی که نمی توانند از روش های هورمونی استفاده کنند، انتخاب بسیار مناسبی است.