فروش اقساطی آمالگاناتور دندانپزشکی
آمالگاماتور ترکیبی از دو کلمه Amalgam به معنی آلیاژ دو یا چند فلز و Ator به معنی عامل است. این دستگاه عموما در دندانپزشکی برای ترکیب مواد ریخته گری دندان استفاده می شود. امروزه برای پرکردن دندان ها از ماده ای به نام آمالگام استفاده می شود که حاوی مواد مختلفی مانند جیوه، سرب، نقره، مس و... است. فروشگاه مدیک کالا انواع آمالگاماتوردندانپزشکی را با قیمت مناسب عرضه میکند.
آمالگام دندانی وسیله ای است که در دندانپزشکی برای ترکیب مواد ترمیمی مانند کپسول های آمالگام نقره و گلاس آینومر استفاده می شود. قبل از استفاده از آلیاژهای دندانی مانند آمالگام یا سیمان، لازم است آنها را با استفاده از ترکیبات از پیش تعیین شده در نسبت معینی مخلوط کنید. اجزای جداگانه را می توان با استفاده از آمالگاماتور دندانپزشکی به مقدار لازم پیش دوز کرد. بنابراین دندانپزشک در تماس مستقیم با اجزای سازنده قرار نمی گیرد. این یک مزیت بزرگ با آمالگام است که می تواند شامل کار با جیوه سمی باشد. علاوه بر این، میکسرهای کپسولی خودکار امکان اختلاط سریع اجزا را فراهم می کند تا زمان کافی برای استفاده در اختیار بیمار قرار گیرد و بیمار مجبور نباشد برای مدت طولانی منتظر بماند.
برای خریدو اطلاع از قیمت اپکس روتاری به لینک زیر مراجعه کنید.
انواع دستگاه آمالگاماتور
- دستگاه کپسول
در نوع آمالگاماتور کپسولی، کپسول در گیره کپسول قرار می گیرد و امکان تنظیم مقدار پودر و جیوه وجود ندارد، زیرا شرکت سازنده مقدار واحد آمالگام و جیوه را تعیین و تعیین کرده و داخل کپسول قرار می گیرد. و این مدل تنظیم خاصی ندارد.
- دستگاه پودر و کپسول (دوکاره)
در این نوع دستگاه می توان مقدار پودر آمالگام را تنظیم کرد. برای تنظیم پودر یک پیچ در کنار دستگاه قرار می گیرد اما میزان جیوه ثابت است. در این نوع آمالگاماتور دو مخزن پودر و جیوه وجود دارد که مقدار آنها قابل تنظیم است.
اجزای آمالگاماتور
این دستگاه که دارای مخزن جیوه و پودر آمالگام در قسمت فوقانی آن می باشد، دارای قفل برقی، موتور الکتریکی، پیچ تنظیم میزان آمالگام، اهرم اختلاط جهت تعیین میزان آمالگام و جیوه مورد نیاز دستگاه می باشد. بیمار، و همچنین دارای یک میکروسوئیچ است که کپسول را به لوله اختلاط متصل می کند.
قسمت مربوط به کپسول آمالگام که دارای الکتروموتور مجزا می باشد و با دکمه تعبیه شده در جلوی دستگاه آمالگام وصل و جدا می شود.تایمر نصب شده در جلوی دستگاه، زمان کار هر دو قسمت دستگاه آمالگاماتور را کنترل می کند.
اصول استفاده از آمالگاماتور
برای اطمینان از محافظت از دستگاه، فرکانس اختلاط بالا و عملکرد پایدار تکنیکهای ویژه کاهش ارتعاش هستند. عملکرد موتور باعث لرزش گیرنده و در نتیجه مخلوط شدن مواد پرکننده در کپسول می شود. موتور باید از نوع کم صدا باشد و فرکانس اختلاط بالا و عملکرد پایدار را ارائه دهد. این دستگاه باید برای مخلوط کردن کپسول های مارک ها و مشخصات مختلف مناسب باشد.
برخی از آمالگاماتورها با یک سرعت کار می کنند، در حالی که برخی دیگر دارای سرعت های متغیر طبقه بندی شده به عنوان کم، متوسط ??یا زیاد و همچنین مسیر حرکت کپسول در هنگام سایش هستند. سازندگان آمالگاماتور به طور کلی سرعت اختلاط و زمان لازم برای مخلوط کردن نوع آلیاژ دندانی را توصیه می کنند.
به طور کلی، هر چه سرعت بیشتر باشد، زمان تیتراسیون کوتاه تر است. به طور کلی 10 ثانیه برای تولید یک مخلوط صاف و یکنواخت کافی است. هنگام کار با دستگاه، یک پوشش ایمنی باید اطمینان حاصل کند که هیچ یک از عناصر مخلوط کننده خارج از دستگاه قرار نگیرد. هنگامی که درب ورودی برای دسترسی به کپسول باز می شود، آمالگاماتور به طور خودکار غیرفعال می شود.
نحوه کار با آمالگاماتور
همانطور که گفته شد، آمالگام به صورت پودر است و باید با جیوه مخلوط شود تا به خمیر تبدیل شود. در داخل دستگاه مخازن جداگانه برای ریختن جیوه و آمالگام وجود دارد. ابتدا باید آمالگام و جیوه را داخل مخازن آنها بریزید و با استفاده از اهرم (کنترل کننده) درصد هر ترکیب را مشخص کنید. سپس این مواد به مقدار مشخص وارد میکسر شده و در انتها از مخلوط حاصل در خروجی دستگاه استفاده می شود.
نحوه حفظ و نگهداری آمالگاماتور
آمالگاماتور را در محل ثابتی قرار دهید.
مقدار جیوه همیشه ثابت است و فقط پودر آن قابل تنظیم است. مقدار پودر و مایع مورد نیاز برای آمالگاماتور را با استفاده از پیچ فلش شکل دستگاه که دارای علامت مثبت و منفی است تنظیم کنید. اگر پیچ را به سمت مثبت بچرخانید، پودر افزایش می یابد و اگر آن را به سمت منفی بچرخانید، مقدار پودر کمتر می شود و در نتیجه جیوه موجود در آمالگام بیشتر می شود.
همیشه سطح پودر دستگاه را با ابزاری تنظیم کنید که به دستگاه آسیبی نرساند و از استفاده از ابزار تیز خودداری کنید.
تا زمان توقف کامل دستگاه را لمس نکنید و با فشار دست آن را متوقف نکنید.
آمالگاماتور را پشت پنجره قرار ندهید تا از نور خورشید محافظت کنید.
علل خرابی آمالگاماتور
خرابی میکروسوئیچ
میرایی دنده مخزن
خرابی خازن
گرفتگی مخزن
خرابی کلید قفل مخزن
خرابی تایمر
خرابی کلید روشن و خاموش